Barn Conversion Completed, Lancashire

OCT 2016

Huge Architects have recently completed the refurbishment of a 300 year old barn in Lancashire. The property is situated in an idyllic setting near the Trough of Bowland and is owned by one of our commercial clients who appointed us to convert it into a luxury home for their family.

We introduced large openings on the south facing wall to let a maximum amount of daylight into the living spaces and allow long uninterrupted views onto the landscape. The circulation areas were conceived as a series of interconnected spaces weaving through the living areas with varying degrees of exposure to natural light.

A large opening was also formed internally to give access to the lean-to shed abutting the original barn building which was previously used as a milking parlour. This volume was partly rebuilt to incorporate a large horizontal window onto the garden and enable the kitchen / diner to be as open as possible to the lounge. Combined together these spaces create a free flowing sequence where the whole family can interact whilst in different rooms.

The works were completed using the highest quality materials available which were brought together into a harmonious whole thanks to the tasteful scheme for the interior furniture, light fittings and soft furnishings chosen by the client.

News >